logo

Välkommen till Inger Axiö Albinsson

Jag är utbildad naturläkare, akupunktör, Qi-Gong instruktör och kranio-sakral terapeut. Min uppgift är att hjälpa dig skapa balans på kort och lång sikt.
Tidsbokningtid
Ring: 070-637 08 47
From Our Gallery
Top
 

Tradiotionell kinesisk medicin

Hur fungerar det?

Den traditionella kinesiska medicinen (TCM) består av flera kompletterande delar

  •  Akupunktur
  •  Tuina (massage)
  •  Örtmedicin.
  •  Koppning
  •  Guasha
  •  Qi Gong
  • Akupunktur

Akupunktur
Akupunktur är den i västvärlden mest kända delen. Man kanske främst tänker på smärtlindring, men TCM-akupunktur är mycket mer än så; den omfattar en helhetssyn på människan. Varje levande varelse består av energi, som anses strömma i kanaler, s.k. meridianer. Det finns bl.a. 12 huvudmeridianer, kopplade till kroppens organ. Genom akupunktur, akupressur, massage på speciella punkter, Gong-övningar eller örtmedicin kan man återställa den energibalans som rubbats vid sjukdomstillstånd. Man försöker alltid komma åt orsaken till problemen. I akupunkturen använder man mycket tunna nålar för att stimulera enskilda punkter. Kroppen får på detta sätt hjälp att läka sig själv.
Akupunkturbehandling bör upprepas ett antal gånger för att ge varaktigt resultat.
Här kan du se en film om hur en behandling går till https://youtu.be/VloWq4zD6iw
sätt in akunkturfilmen här

Tuina-massage
Tuina-massage, Sätt in bild massage
Tuina är en kinesisk massage, som också omfattar “sjukgymnastik” och kiropraktik. I vanlig klassisk massage kan man genom olika rörelser lindra spänningar i muskler, starta utrensningar, etc. Det kan man också med Tuina, men dessutom kan man på ett mycket effektivt sätt behandla nackspärr, ryggskott, ichsias etc. Tuina kan också hjälpa vid olika sjukdomstillstånd istället för akupunktur, t ex astma, huvudvärk och högt blodtryck.

Jag arbetar också med vanlig klassisk massage som framför allt lindrar spänningar, startar utrensningar i kroppen, och är bra vid problem i axlar, nacke, rygg, som tex nackspärr, whiplash, ryggskott eller ischias.

Koppning
Koppning förbättrar cirkulationen
Koppning görs genom att sätta koppar på speciella ställen, ömma punkter, akupunkturpunkter etc. Man kan låta kopparna sitta några innan de flyttas till nya ställen, Man kan också massera genom dra kopparna över huden. .Det är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område, öka energin i meridianerna och samtidigt få en mycket behaglig massage . förebygga/behandla celluliter.
Koppning förbättrar cirkulationen och hjälper vid smärtor i nacke, axlar, rygg och liknande. Det går också att hjälpa till vid hudbristningar och både förbyggande och behandlande vid celluliter så att man kan få en slätare hud. Den främsta orsaken till celluliter är dålig blodcirkulation. När cirkulationen i vävnaden försämras leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden och till slut kan det bilda celluliter.
Sätt in bild cupping2

Gua sha
Gua sha -skrapmassage
Är en metod där man med en skrapa, hård massage får fart på kapillärernas blodflöde, eller din stagnerade Qi (livsenergi) och därmed ökar utsöndringen av slaggprodukter. Speciellt bra vid mer kronisk värk i muskulatur och senfästen. Behandlingen är relativt snabb, men inte mindre effektiv för det.

Örtmedicin
Örtmedicinen har en mycket lång tradition inom alla samhällen. I den svenska folktraditionen fanns en mycket stor tilltro till örternas läkande kraft. Även inom de tibetanska och kinesiska medicinerna har örterna en viktig roll att spela, både i sig själv, och som komplement till akupunktur eller massage. Man får inte glömma att örtmedicinen har en mycket lång vetenskaplig tradition i t ex Kina.

Qi Gong
Med lugna harmoniska rörelser hjälper du kroppen att hålla igång livsenergin (Qi) och därmed underlätta för kroppen att behandla olika hälsoproblem. Qi Gong hjälper dig att hantera stress, få bättre immunförsvar, sova bättre etc.

Hos mig kan du lära dig ett helt program; ett antal rörelser som du sen tränar själv varje dag. Jag hjälper också dig med enstaka rörelser för att förbättra andning eller matsmältningen eller vad just ditt problem kan vara.
qi gong