logo

Välkommen till Inger Axiö Albinsson

Jag är utbildad naturläkare, akupunktör, Qi-Gong instruktör och kranio-sakral terapeut. Min uppgift är att hjälpa dig skapa balans på kort och lång sikt.
Tidsbokningtid
Ring: 070-637 08 47
From Our Gallery

070-6370847

mail@ingeraxioalbinsson.com

Stockholm & Strängnäs

Top

Kraniosakral terapi

Inger Axiö Albinsson / Kraniosakral terapi

Den kraniosacrala mekaniken upptäcktes redan på 1920-talet av den amerikanska läkaren William Sutherland. Under 1970-talet skedde vetenskaplig forskning, med bla Dr John Upledger, som bl visar att hjärnan och hjärnhinnorna med sin vätska utgör ett slutet hydrauliskt system som blir kraftigt påverkat när kroppen befinner sig i ohälsa. Skador kan uppkomma ifrån trauman; hjärnskakningar, bilolyckor, hårda slag samt från hjärnhinneinflammationer och upprepade infektioner. Mekaniken påverkar flera stora områden; det centrala nervsystemet, cerebro-spinalvätskan, de olika hinnorna i hjärnan och ryggraden, skelettets olika fogar och rörelsen i sacrum- höftpartiet.

Behandlingstekniken utvecklas kontinuerligt och räknas numera som en del av osteopatin och används framför allt i USA, Kanada, England, Australien och Frankrike.
Man behandlar skallens och ansiktets ben i relation till hjärnans olika hinnor och även dess samband till ryggradens alla kotor ner till bäckenet och svanskotan. Patienten ligger på bänken med kläderna på och terapeuten korrigerar med mjuka händer skallens, ryggens samt höftregionens ben och hinnor, så att kroppen kan läka sig genom självkorrigering. Behandlingen är mycket varsam.

Här kan du se en kort film om hur en behandling går till; KNAPP

Syftet är att återställa vävnadens normala rörelse. När detta lyckas har man normaliserat det hydrauliska trycket. Metoden har visat sig verka vid många slags kroniska besvär
t ex svåra smärtor, migrän, reumatism, skador fibromyalgi, magsår, stress och besvär av nervsystemet.

Det centrala nervsystemet påverkas genom att kraftiga stress-påslag minskar och många muskelspänningar släpper. Med längre behandling kan även organsystem återfå sin vitalitet. Behandlingen går bra att kombinera med akupunktur.